Litt om vår historie:

Vår restaurant ligger på Hisøy, på gården Kokkeplassen, som har vært i vår familie siden 1889.

Navnet Kokkeplassen stammer fra sjøfartstiden da det ble eksportert tømmer fra Norge til Europa. Hollenderne kom seilende oppover Nidelva, ankret opp og brukte dette som sin ”kokeplass”. Historikerne antar det er derfor området fikk navnet ”Kokkeplassen”. I dag lever stedet opp til sitt navn. Wenches kjøkken har gjort Kokkeplassen til et smaksrike og et populært møtested for matglede og livsnytelse.

Siden dørene åpnet i 2006, har mange vært innom for både å lage og spise kortreiste måltider. Og det er ikke bare om sommeren idyllen blomstrer på Kokkeplassen, her er det høysesong hele året. 65 par hjemmestrikkede tøfler og gule gummistøvler klare til gjestene, vitner om det. Her kommer man til en restaurant med mye hjerterom.

Generasjoner og tradisjoner
Tre generasjoner Bakke har drevet Kokkeplassen. Da Wenche møtte politimannen Bjørn, ble det stadig fest på kjøkkenet og rundt bordene i det som en gang var ”Klinikk for nervøse”. Begge er fra Hisøy, og et kortreist kjærlighetsmøte resulterte i et langt kjærlighetsforhold basert på kortreist mat. Og kjærligheten er like rustfri i dag som for 30 år siden.
Men selv om maten og kjærlighetsmøtet er kortreist, så har det blitt noen lengre eksotiske reiser, hvor både hoder og kofferter fylles opp med inspirasjon.

I likhet med en god vin, har Kokkeplassen blitt utviklet og ivaretatt gjennom årene, og dette vil fortsette også i kommende generasjoner. Datteren Lise og sønnen Ragnvald, som er kokk, er begge i dag en del av driften.

Wenches foreldre og flere av Bjørns søsken bor også i området, og er en viktig del av opplevelsen. Familiære bånd og tradisjoner setter også sitt preg på menyene. Gamle oppskrifter har gått i arv og hentes ofte frem.

Bulker i bakervarene er ikke produksjonsfeil hos Wenche, men snarere et tegn på kvalitet. All maten lages for hånd, med omhu og kjærlighet.

Wenche er kjent for å være kompromissløs, både med hjertet og råvarer, og hun har en kronisk interesse for mat og mennesker. Å dele et måltid med noen, har alltid vært viktig for henne.

Vi ønsker dere en smakfull og god opplevelse, det er herlig å ha dere som gjester her hos oss i dag.

Hilsen fra en glad Wenche