Gulrotsuppe

Gulrotsuppe er perfekt på termos når du skal ut på tur!
Eller servert i en dyp skål når du har hatt en lang dag ute i snøen.
Den er kjapp og lage, og kan gjerne lages på forhånd!

Dette trenger du (4 personer):

  • 1 kg gulrøtter, i biter
  • 1 stor løk, grovt hakket
  • 5 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket (ta mindre dersom du ikke vil ha suppen så sterk)
  • 1 bit ingefær, finhakket – en større eller mindre bit ut fra hvor glad du er i ingefær
  • 10 dl kyllingkraft / grønsakskraft
  • 2 appelsiner, saften (ca. 2 1/2 dl)
  • salt og pepper
  • ½ ts kumin (valgfritt)
  • litt rømme eller fløte er godt å ha i helt til slutt, eventuelt kokosmelk for et laktosefritt alternativ.

Fres løk, hvitløk, chili og ingefær i litt olje. Ha i gulrøtter og hell på kraft og appelsinjuice. La det hele koke til gulrøttene er møre – ca 20 min. Kjør suppen med stavmikser, eller bruk en potetstamper. Suppen skal være så klumpefri som mulig. Smak til med salt, pepper og eventuelt kumin og rømme / fløte / kokosmelk. Blir suppen litt tykk? ha i litt mer vann eller fløte! Synes du suppen er litt svak på smak – ha i litt ekstra buljong og kok opp. Litt ekstra syre i form av mer appelsinjuice kan også være deilig!

Server gjerne suppen fra termos når du er på tur, i kopp og kanskje med pinnebrød ved siden av! Deilig for store og små!

Dersom du skal servere suppen hjemme, eller har litt ekstra tid kan du gjerne ha sprøstekt bacon, purre, pølse, chorizo, reker, kamskjell, fritert gulrot eller noe annet du synes er godt i!