Restegryte med lam

Etter en deilig kveld med lammelår til middag er det ofte en del rester igjen.
Men fortvil ikke - det er så mye deilig du kan gjøre med restene!
Her er et par forslag:

1. Kjøtt i brun saus:
Kanskje ikke det mest spennende, men veldig godt!
Renskjær kjøttet, og ha kjøtt og resten av grønnsakene i en gryte. Hell på resten av sausen og spe på med litt ekstra fløte / creme fraishe / rømme og eventuelt litt ekstra vann. Smak til med litt tyttebærsyltetøy, salt og pepper, litt buljong og gjerne også litt rosmarin og hvitløk. Server med poteter fra i dagen før, ris eller annet du er glad i.

2. Marokkansk lammegryte:
Renskjær kjøttet, og ha kjøtt og resten av grønnsakene i en gryte. Hell på et par bokser med hakkede tomater, litt ekstra løk, gulrøtter eller andre grønnsaker om det ikke er så mye igjen fra dagen før.
Ha så i kikerter eller linser. Bruk gjerne krydder som kanel, kumin, garam masala, karri, nellig eller noe annet du er glad i. Her er det kun fantasien som setter grenser. La det koke så lenge du har tid til.

Smak til med litt sitronsaft, gjerne litt sukker om tomatene er veldig friske og persille eller koriander, om du har.

Server med ris, couscous eller nanbrød og gjerne en liten rømme eller yoghurtklatt!
Nam!

Hurra for nytt liv til lammelåret!