Sitron og appelsinkake

Deilig formkake med påskesmaker av appelsin og sitron! 

375 g sukker
250 g egg
Piskes til eggedosis

250 g hvetemel
7 g bakepulver
siktes inn i eggedosisen

100 g smeltet smør
125 g crème fraiche
skall av 1 sitron (obs: kun det gule!)
skall av 1 appelsin (obs: kun det oransje!)
saft av 1 sitron
saft av 1 appelsin
blandes og vendes så inn i eggedosis og melblandingen

Hell røren i 2 små brødformer, stekes på 180 grader i ca 30 - 40 min. Stikk en pinne eller kniv i midten av kaken, dersom kniven kommer opp ren er kaken ferdig.

Ta kaken ut av ovnen. La avkjøle i formen i ca 5 min før du heller / pensler over sitron-appelsin laken (se under) .

Sitron-lake:
125 g vann
75 g sukker
Kok opp - tilsett:
saft av 1 - 2 sitroner / appelsiner
gjerne litt skall fra disse 
Smak deg frem hvor friskt du vil ha det.

La kaken avkjøle i formen.
Kaken holder seg godt, og er vel så god et par dager etter den ble laget. Kaken bør serveres ved romtemperatur.

Du kan også lage kaken i muffinsformer. Reduser da steketiden med ca 10 minutter.

Ny med en god kopp te og gjerne sammen med noen du er glad i!