Sjokoladekake

Denne oppskriften har vår gode venn Marie lært oss. Kaka kan med fordel lages i forveien og er nesten bedre etter et par dager på kjøkkenbenken!

Det er en enkel kake, hvor alt bare skal blandes sammen, og vi bruker kopper til å måle alle ingrediensene.

Dette trenger du:
4 kopper kulturmelk
4 kopper sukker
6 kopper hvetemel
1 kopp smør
3 ts natron
3 ts kanel
2 ss kakao

Bland alt sammen, ikke rør for mye, da kan den bli litt seig!
Stek i en langpanne, 175 grader i ca 25 - 40 minutter. Pass på at kaka gjerne kan være litt bløt i midten, men den skal være gjennomstekt!

Glasur:
Denne kan du gjerne ha på når kaka enda er litt varm
100 g smør, smeltet
250 g melis
1 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4 ss kaffe(flytende)

Bland alt sammen, hell over kaka!

Denne kaka er saftig og holder seg lenge på kjøkkenbenken, gjerne i en boks.
Den er perfekt på tur, i sekken eller på hytta!