Steketips for lammelåret

Vil du se hele oppskriften vår på lammelår - gå HIT

Kokkens tips:
Alle lammelår er forskjellige, det er alle ovner også. Et steketermometer kan derfor være en kokkens beste venn. Det er viktig at steketermometer ikke må være i kontakt med beinet inni lammelåret da det vil få en kunstig høy temperatur. Grunnet at bein leder varme ”godt”.

Stek gjerne låret i en gryte med lokk, en stekepose eller en leirgryte. Du kan også bruke en langpanne med aluminimunsfolie over. Dette for å sikre at lammet holder seg saftig og flott.

Legg så lammelåret oppå/inni og sette dette i ovnen på 150*C
La så det hele stå mellom 1,5 – 3 timer. Her kommer steketermometeret inn. Husk å ta ut lammet mens det enda er 5-7 grader under optimal temperatur, da temperaturen fortsetter å stige etter at du har tatt ut steika.

Kokken liker lammet på 54-58*C ferdig hvilt, da er kjøttet omtrent mediumstekt og rosa.

Wenche nærmere 70*C da er kjøttet gjennomstekt