Turkjeks med sjokolade og nøtter

Litt ekstra energi på turen er alltid bra. Disse kjeksene gir deg nettopp det. Dette er deilige sjokoladekjeks som Marie har lært oss å lage, de er knasende sprø og deilig myke - alt på en gang! Perfekt for tursekken, eller når du kommer hjem i solveggen!

Dette trenger du:
200 g smør
1,5 dl brunt sukker
1 dl vanlig sukker
2 ts godt vaniljesukker
2 små egg
1 ts natron
3 dl hvetemel
100 g nøtter (Marie liker å bruke valnøtter)
300 g sjokolade - mørk eller lys, ta det du liker best!
3,5 dl cornflakes (knus dem litt når du måler opp)
2,5 dl havregryn

Slik gjør du:
Kjør smør og sukker hvitt
Bland inn ett og ett egg - her er det viktig at du pisker godt innimellom slik at blandingen ikke skiller seg.
Så er det bare å blande i de andre tingene. Husk å hakke sjokolade og nøtter så fint eller grovt du vil.

Deigen skal være ganske "tørr" og tykk, men holde formen når du samler den til små kuler. Lag små kuler, så store eller små du har lyst. Legges på brett med bakepapir, husk å ikke legge det altfor tett!

Stekes på ca 180 grader til de blir lett gyldne på kantene.
Avkjøles på rist.

Nyt kjeksen med en gang, eller vent så lenge du har lyst, gjerne med ett glass melk, en kopp kaffe og gode venner!