Wenches Fiskesuppe Hjemme hos Wenche

Wenches deilige fiskesuppe er like god sommer som vinter – perfekt når du skal lage mat til mange og gjerne vil ha alt i en gryte!

Dette trenger du:

  • 4 sultne personer
  • ca 320 g hvit fisk
  • ca 320 g rød fisk
  • 3 – 4 fedd hvitløk
  • 2 stk chilli (med eller uten frø)
  • 240 g sellerirot
  • 3 gulerøtter
  • 2 kepaløk (gul)
  • 3 ss olje (nøytral)
  • ca 1 l kraft – fisk og /eller kylling – vi liker kyllingkraft for dette blir en litt fyldigere suppe. Her kan du godt jukse litt med terninger.
  • 1 boks seterrømme
  • 1 boks kremfløte
  • Ha gjerne litt ekstra fløte og rømme tilgjengelig slik at du kan justere tykkelsen på suppa!

Server gjerne med reker ved siden av slik at gjestene kan rense selv og ha oppi suppa. Beregn da ca 100 g pr person.

Slik liker Wenche å lage suppa:

  • Finn frem en stor og god gryte. Ha olje i gryta og ha oppi hakket hvitløk og chili i rikelige mengder, følg hjertet.
  • Ha så i like mengder løk, gulrot og sellerirot i terninger. Alt stekes forsiktig sammen, ikke la det bli brunt, da blir alt bittert i smaken.
  • Ha så oppi hønsekraft og fiskekraft – halvparten av hver.
    Fløte og seterrømme. Suppen skal bli ”tykk” så det lønner seg å være rause med disse deilige råvarene.
    Se hvilken fisk som er fin i dag, bruk gjerne rød og hvit fisk blandet. Kutt den i terninger og ha i gryta.
    Smak til med salt og pepper. Det skal ”smake” av denne suppen.
    La gryta stå å ”trekke” mens du finner frem ferske reker og setter i skåler rundt på bordet. Da kan gjestene rense og ha oppi selv om de ønsker.

Som tilbehør serverer jeg gjerne nybakt brød fullt av urter og blomster fra hagen. Deilig hvitløksmajones av egg fra glade økologiske høner på Tjamsland gård og kryddersmør.

Kos dere og nyt!

Hilsen en glad Wenche

PS: Suppa smaker best når dere lager den sammen med gode venner og de beste råvarer dere finner i dag.